Tietoa meistä

Planin lastenhallitus on nuorten ryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea. Lastenhallituksen tehtävä on tiedottaa lasten oikeuksista sekä kehitysmaiden lasten ja nuorten arjesta, edistää lapsen oikeuksien toteutumista vaikuttamalla päättäjiin, tehdä kansainvälistä yhteistyötä ja välittää Plan Suomen toimintaan nuorten näkemystä.

Lastenhallitus perustettiin vuonna 2001. Sen esikuva on intialainen Bal Panchayat -lapsiryhmä, joka toimii New Delhin slummeissa. Lastenhallituksia toimii myös muissa Plan-maissa.

Lastenhallitus kokoontuu noin kuusi kertaa vuodessa Planin toimistolla Helsingissä sekä suunnittelee ja toteuttaa omia projektejaan. Lastenhallitus on muun muassa järjestänyt erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja työpajoja, kuvannut lyhytelokuvia, organisoinut gaalailtoja ja tehnyt sarjakuvanäyttelyn. Yleensä tempaukset käsittelevät lastenoikeusteemaa, ja ne on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille.

Lastenhallituksella on jatkuvasti käynnissä yhteistyöprojekteja eri Plan-maiden nuorten kanssa.

Lisäksi Lastenhallitus lähettää edustajiaan yksittäisiin tilaisuuksiin, kuten New Yorkiin YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan kokoukseen.

Lastenhallitus rekrytoi uusia 11–16-vuotiaita jäseniä ”eläköityneiden” tai paikastaan luopuneiden jäsenten tilalle syksyisin. Hausta ja tarkemmista hakuohjeista tiedotetaan lastenhallituksen verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s